Dankzij Virtual Desktop Infrastructure (VDI) altijd en overal kunnen werken!

VDI-in-a-Box: flexibel en kostenbesparend!

Met Virtual Desktop Infrastructure (VDI) wordt het operating system van de desktop verplaatst naar de centrale server. Wat u te zien krijgt op uw computerscherm is uitsluitend een visuele weergave van wat er in het datacenter staat en dit maakt het mogelijk om met elke willekeurige PC, tablet of smartphone vanaf elke locatie uw eigen ‘persoonlijke desktop’ te benaderen. Dé oplossing om ‘Het Nieuwe Werken’ mogelijk te maken!

Er zijn verschillende leveranciers die deze VDI technologie aanbieden. Als Silver partner van Citrix is DMZ gespecialiseerd in het leveren van de VDI-in-a-Box oplossing van Citrix.
VDI-in-a-Box biedt veel voordelen ten opzichte van de bestaande VDI technologieën. Zo heeft deze oplossing bijvoorbeeld geen management servers, connection brokers of load balancers nodig. Het feit dat er gebruik gemaakt wordt van Direct Attached Storage (DAS) in plaats van een Storage Area Network (SAN) zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing. De uitrol van VDI-in-a-Box is een stuk eenvoudiger en er kan op kleine schaal mee begonnen worden zonder hoge kosten.

Er wordt nogal eens gezegd dat VDI erg duur is of uitsluitend geschikt is voor grote bedrijven. Niets is minder waar. Maar ook eenvoud, schaalbaarheid en beschikbaarheid zijn grote voordelen van deze oplossing.