VerwaalTransportVerwaal Transport is een hedendaags familiebedrijf dat vanaf 1922 opereert vanuit Stolwijk. De nadruk ligt in het open en exceptionele (kraan)vervoer van bouwmaterialen, tanks, silo’s en weg- & infrawerken.

Om het vervoeren, begeleiden en regelen van uitzonderlijke transporten in goede banen te leiden is een goed IT systeem onontbeerlijk. Vrijwel het gehele proces van orderverwerking, facturatie, verloning en registratie van bijvoorbeeld de CO2 uitstoot, is inmiddels geautomatiseerd. Met de toenemende automatisering neemt echter ook de afhankelijkheid van het IT systeem steeds meer toe, evenals de complexiteit ervan. Reden voor Verwaal om op zoek te gaan naar een partner met kennis van zaken om ze hierin te ondersteunen. Die vonden ze in DMZ.

Jan Verwaal, directeur en mede eigenaar van Verwaal Transport: “Uitzonderlijk vervoer gaat vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week door. Omdat we zelf niet voldoende kennis in huis hadden om ervoor te zorgen dat ons IT systeem altijd 24/7 beschikbaar is, hebben we de hulp van DMZ ingeroepen. Zij zorgen ervoor dat ons netwerk altijd voorzien is van de meest recente software. Ook houden zij ons netwerk voortdurend in de gaten zodat ze eventuele problemen zien aankomen en op voorhand al kunnen verhelpen.

Daarnaast is het voor ons ook erg belangrijk om de kosten in de hand te houden. Met Online Beheer van DMZ betalen we een vast bedrag per maand. Op die manier weten we waar we aan toe zijn en zijn we altijd up-to-date!”

Dit jaar is begonnen met het vervangen van de boordcomputers voor een nieuwe generatie en wordt er een koppeling met het TMS pakket gemaakt waardoor het gehele proces van order tot afhandeling nog sneller zal gaan. Ook hiervoor zal DMZ de benodigde aanpassingen in het IT netwerk voor haar rekening nemen. “Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking met onze leveranciers, op basis van wederzijds vertrouwen”, vervolgt Jan Verwaal. “DMZ is voor ons een zeer vertrouwde partij die bekend staat in de regio als een professionele organisatie met goede kennis van zaken. Wij laten ons IT netwerk dan ook met een gerust hart aan ze over zodat wij er geen zorgen meer van hebben”.