Bring Your Own Device: heeft ú het nog onder controle?

Toenemende groei van privé smartphones en tablets in het bedrijfsnetwerk is niet meer te stoppen!

Medewerkers gebruiken steeds vaker privé-apparatuur voor zakelijke doeleinden. Deze trend, Bring Your Own Device genoemd (BYOD), vergt de nodige aanpassingen aan uw IT infrastructuur. Hoe geeft u al deze apparaten op een veilige manier toegang tot het bedrijfsnetwerk? En hoe houdt u het beheer nog beheersbaar?

Met de komst van nieuwe virtualisatietechnieken zoals VDI (Virtual Desktop Infrastructure) is het eenvoudig mogelijk om medewerkers met verschillende apparaten toegang te geven tot hun werkomgeving ‘alsof ze zich op kantoor bevinden’. Voordat u uw netwerk openstelt voor al deze apparatuur is het echter van het grootste belang dat u uw beveiligingsprocessen op orde heeft. Ook het draadloos netwerk verdient aparte aandacht, zowel als het gaat om snelheid en bandbreedte, als om de beveiliging ervan.

DMZ heeft diepgaande kennis van alle aspecten van de IT infrastructuur. Juist door de volledige netwerkinfrastructuur als uitgangspunt te nemen, kunnen wij uw IT omgeving geschikt maken voor de opmars van BYOD.